Workshops

Cocktail workshop

De cocktail workshop van Roems Culinair is een interactieve en leerzame workshop. Alle deelnemers krijgen bij binnenkomst een lekkere cocktail die in het seizoen past. Wij leggen de deelnemers uit wat de cocktail is waar het vandaan komt en hoe wij het hedendaags gebruiken.

Hebben we de geschiedenis besproken dan gaan we aan de slag met de benaming van alle benodigdheden, glazen en werkwijze. Na de uitleg die plusminus 45 minuten duurt doen we een leuke quiz waar een prijs te winnen valt (een leuk hebbedingetje).

Na de quiz gaan we beginnen met de vooraf uitgekozen cocktails die gemaakt gaan worden door de deelnemer. We delen de groep op in teams en iedere team heeft 2 deelnemers. De gehele groep krijgt een uitleg van de barman en daar bij het recept voor de te maken cocktail. Na deze uitleg moeten de teams de benodigdheden voor de cocktail van een tafel pakken om de cocktail die net is uitgelegd zo goed mogelijk na te maken.

Er worden 2, 3 of 4 cocktails gemaakt en bij elke cocktail is er een best cocktail prijs te winnen. Er is per “best cocktail” een gratis cocktail te winnen bij “Roem’s streetfood culinair”. Als alle cocktails klaar zijn krijgen de deelnemers een deelnemerscertificaat van de cocktail cursus.

Tarieven

Basic class

Bij de basic class krijgen de deelnemers 1 welkomstcocktail
1 uur aan theorie en een quiz
1 uur 2 cocktails om te maken met een bijpassend snackje
En een certificaat

Advanced class

Bij de advanced class krijgen de deelnemers 1 welkomstcocktail
1 uur aan theorie en een quiz
1 1⁄2 uur 3 cocktails om te maken met twee bijpassend snackjes
En een certificaat

Specialist class

Bij de specialist class krijgen de deelnemers 1 welkomstcocktail
1 uur aan theorie en een quiz
2 uur 4 cocktails om te maken met drie bijpassend snackjes
En een certificaat

Basic class €26,50
Advanced class €31,50
Specialist class €36,50

Groep moet minimaal 10 personen bevatten en dit zijn prijzen op locatie.